‘Van de paarden leerde ik om niet te oordelen’

Systemisch begeleider & coach met behulp van paarden

COACHING MET PAARDEN

Ik merk dagelijks hoe fijngevoelig paarden communiceren met elkaar en met hun omgeving. Paarden reageren altijd in het hier en nu, objectief en zonder oordeel. Ze bewegen mee met wat er is en accepteren je zoals je bent. Zo maken ze je ervan bewust hoe belangrijk het is om jezelf te zijn.

Ik coach met paarden omdat ze diepgang geven aan een persoonlijk proces. Paarden leven in een kudde en zijn van nature prooidieren. De veiligheid van de kudde staat altijd voorop. Hierdoor zijn ze continu alert op de kleinste signalen vanuit hun omgeving. Dat maakt dat paarden ons gedrag en onze innerlijke gemoedstoestand spiegelen. Puur en natuurlijk. Daarom noemen we deze dieren ook wel de spiegels van de ziel.

Wanneer ik met de paarden werk, gebruik ik vaak de blaadjesmethode: vellen papier liggen dan op de grond in de bak waar we met de paarden werken. Die vellen papier representeren bijvoorbeeld jezelf en familieleden. Het komt weleens voor dat een paard het blaadje van iemand afpakt of erop staat te stampen. Er gebeurt dan vaak van alles met iemand.

Voor deze sessies hoef je geen ervaring te hebben met paarden.

CONTACT

De weg naar meer vrijheid voelen in je leven hoeft niet moeilijk te zijn. Soms is het gewoon een kwestie van het juiste deurtje openen. Ben je nieuwsgierig? Mooi. Bel of mail me voor een telefonische kennismaking.

wendy@eigenbewustzijn.nl

06 – 4842484